Ethan Fox

Ethan Fox

Læge

Speciallæge i Almen Medicin.

45år gammel, bor i Danmark – siden 2001. Er dansk gift – og har 2 dejlige børn – på 8 år og 5 år. Vi bor nord for København, og taler dansk derhjemme, og har set flere tusinde timers Ramasjang med mine børn igennem årene 😉

Jeg har været praktiserende læge siden 2006 – dvs 14års erfaring som praktiserende læge (pr 2020).

Færdig uddannet læge siden 2000 (dvs jeg har været læge i 20 år), uddannede med Honors (dvs top 5 i klassen) fra Sydney University (som ligger #18 på verdens plan indenfor lægeuddannelse, Københavns universitet ligger også i øverste 40, se https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2019/medicine#sorting=rank+region=+country=+faculty=+stars=false+search= ) med erfaring fra diverse sygehuse afdelinger inkl børnesygdom (pædiatri), psykiatri, gynækologi, øre-næse-hals, kirurgi, intern medicin, dermatologi (hud), øyesygdom. Jeg fik priser under uddannelsen, bl.a. for anatomisk arbejde, samt stipender. Jeg har også forsket i hornhinde sygdom under uddannelsen.

Arbejdede flere år på forskelige danske sygehuse inklusiv Rigshospitalet (på Traume Centret med modtagelse af alvorlige beskadigede patienter, bl.a. skudskader, stikskader, og bilulykker) samt Neurokirurgisk afdeling med intensiv afsnit, og også på afdelinger ved Odense Universitets Hospital, efter en fantastisk og udfordrende turnus (bl.a. 80 timers arbejdsuge var standard og minimum, med vagter på weekend fra kl.08 fredag indtil kl.16 mandag morgen uden aflastning) i Oxford, Storbritannien (Oxford ligger #2 på verdensplan i lægeuddannelse, og det er meget sjældent at man får tilbudt en ekstern turnus plads på Oxford sygehus – ca 1 læge pr år får fornøjelsen).

Har mange års erfaring fra praktiserende læge klinikker, både i Danmark, og ved lægeklinikker i udlandet, også under udfordrende forhold, f.eks i udkants områder i Norge hvor der var 5 timer med bil-ambulance til nærmeste sygehus. Sådan et sted var man alene med alvorlige syge patienter i mindst 45 minutter hvis helikopteren var ledig og vejret tilladt udrykning. Oftest var helikopteren optaget eller vejret ikke tilladt helikopter udrykning. Så måtte man klare det alene i længere tid. Der har jeg arbejdet i 18 måneder, og ikke bare som et kort vikariat ophold. 😉

Jeg har blandt andet taget mig af alvorlig bevistløse patienter samt patienter med hjerte-arytmier / hjertestop / alvorlige uforklarede smerte under sådan forhold.

Børnene og de ældre der talte ikke norsk – jeg taler også norsk “veldig bra”, siger nordmænd 🙂 – men talte samisk. Jeg lærte så lidt samisk undervejs, og lærte meget om deres rig kultur.

Jeg var så heldig at være en praksis eger i Norge i 5 år, som blev efterhånden til en profilerede og kendt praksis på landsplan med deltagelse i pilotprojekter, sammen med 5 andre fantastiske og inspirerende læger.

Vi lærte meget fra hindanden, og vi udviklede os pga dette samarbejde og sparring.

Jeg solgt min fantastisk praksis i Norge med de dejligste patienter og kollegaer for at drive praksis her i Danmark og for at få en dejlig hverdag med min familie efter 5+år som uge-pendler til Norge (med taxi-fly-tog hver mandag morgen kl.04.30).

Det er mit mål – og jeg er 100% overbevist at jeg opnår målet sammen med min patienter og mine ansatte – at min praksis her i Hellerup bliver så veldrevet og at patienterne bliver så glæde og sunde – som jeg havde i Norge.

Jeg holder mig faglig opdaterede og har f.eks. fornylige været på praktiserende læge kongres i Kyoto.

Jeg har tid til mine patienter, og jeg lytter til dem. Jeg er din familie-læge, din primær-læge, og jeg vil samle alle de “løse ender” der opstår undervejs i dit liv og vil hjælpe dig igennem den danske sundhedsvæsen så din sundhed bliver optimalt behandlet.

Du kan se frem til en personlig, moderne og behagelig og ikke mindst service-orienterede klinik.

Pernille

Pernille

Sekretær

Pernille har arbejdet for klinikken i tre år.

Pernille kender patienterne godt og kender klinikkens arbejds-processer og vil hjælpe med at udvikle klinikken fremover.

Hanne

Hanne

Stud.Med.

Hanne læser medicin på Panum, og har stor erfaring fra arbejdet på sygehuset og hun vil kunne tage blodprøver, EKG (hjertediagram) og spirometri (lunge funktions undersøgelse) hos patienterne på klinikken på udvalgte dage.

Hanne har bidraget til samfundet under CORONA epidemien ved at tage mange vagter på sygehuset således at den danske befolkning kunne testes for COVID-19 for at begrænse smitten, og har været med til indlæggelse af patienter med COVID-19. Nu at test-belastningen er heldigvis aftagende på sygehuset, vil Hanne starte arbejde i almen praksis.

Hanne har – pga hendes stor engagement – således allerede tidlig i hendes karriere opnåede brugbare kliniske kompetencer – og klinikken ser frem til at støtte og følge Hannes faglig udvikling videre.